Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, günlerdir kafa yorduğu Benfica maçının taktik planını hazırladı. Sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı, ciddi eksiklerle gidilen Lizbon’da yine cesur bir oyun ortaya koymayı planlıyor.
 
38 maç yenilmeyen güçlü rakibinin oyun düzenini ilk maçta uzun toplarla bozan Kocaman yine rakibe fazla fırsat tanımayan bir oyun anlayışını benimseyecek. Oyuncuları ile yaptığı toplantıda skoru korumaya yönelik bir stratejinin kendilerini finale taşımayacağını anlatan tecrübeli hoca, “Sahaya mutlak gol için çıkacağız. Kapanırsak oyunun sonunu getiremeyiz. Benfica’yı durdurmanın yolu kesinlikle defans değil. İlk maçta nasıl yeterli derecede şans yakaladıysak Lizbon’da da bu fırsatları bulabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
Lazio deplasmanında oyunu geride kabul etmenin sıkıntılarını ciddi bir şekilde yaşadıklarını hatırlatan Aykut Kocaman, “Sahada korkmadan, rakipten çekinmeden kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Finale gitmek istiyorsak gol bulmalıyız. Benfica’nın zayıf yönlerini, artılarını gördük. Hepimiz nasıl bir rakibin bizi beklediğini çok iyi biliyoruz. İlk maçtaki arzuyu, ve coşkuyu yine sahaya yansıtırsak Fenerbahçe tarihindeki en büyük başarıya ulaşırız” dedi.