Taksim'de İstanbul İsveç Başkonsoloğu'nun önünde açıklama yapan müzisyen Doğal Demir, Stockholm'de başörtülü ve hamile olan 27 yaşındaki genç bir kadının saldırıya uğradığını, bu durumun ülkeyi ayağa kaldırdığını hatırlattı.

Demir, olayın duyulmasından sonra binlerce kişinin başörtüsü ile çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştığını, bu fotoğrafları paylaşanlar arasında erkeklerinde olduğunu ifade etti.

Polisin açıklamasında saldıran şahsın ''Sizin gibi başörtülü müslümanları bu ülkede istemiyoruz'' dediğini dile getiren Demir, ''Koalisyon ortağı Merkez Partisi'ne sesleniyorum. Bir daha yaşanmaması için elinizden geldiğince çalışacağınızı iddia ettiğiniz kötü olaylar arasında, lütfen Mısır'daki firavunun ve Suriye'deki şam şeytanı'nın halen devam etmekte olan katliamlarına sessiz kalmamak olsun. Onların vahşetine daha fazla sessiz kalmayın'' dedi.

Türkiye gönüllüsü sade bir vatandaş olarak tüm dünyada ''hicab çığlığı'' başlayıncaya dek tek başına protestosunu devam ettireceğini ifade eden Demir, Finlandiya Konsolosluğunun önündeki otobüs durağında yaklaşık 2 aydır yaşadığını söyledi.

Demir, iş adamı Mustafa Koç'un Finlandiya Fahri Konsolosu olduğunu, mesleği gerçekten konsolos olan birinin bu göreve getirilmesi gerektiğini belirterek, ''Oturum talebiyle Finlandiya hükümetine başvurdum. Yanıt bahanesiyle şiddet kullanarak tüm müzik entstürmanlarımı gasp ederek sınır dışı edildim. Bu sebeple 57 gündür eylem yapıyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA