Hükümetin uygulamaya koyduğu havza bazlı ürün desteklemesi planı çerçevesinde "dane mısır" yeniden Konya için destekleme listesine eklendi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamındaki havza bazında desteklenecek ürünlerin dağılım listesi geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. Konya'da destek verilecek ürünler listesinden 'dane mısır'ın çıkarılması ise çiftçiyi olumsuz etkilemişti.

Bu konuda Tarım Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar sonuç verdi. Konya'da desteklenecek ürünler kapsamına 'dane mısır' da alındı.

Konuyla ilgili konhaber.com'a konuşan Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in talimatlarıyla tarım faaliyetlerinin planlama çerçevesinde yapılması, toprakların boşa ekilmemesi, üretilen ürünlerin elde kalmaması ve arz talep dengesizliğinin yaşanmaması için hayata geçirilecek yeni model ile belirlenen 941 tarım havzasının ürün listelerinin geçtiğimiz aylarda yayınlandığını hatırlattı.

Havza bazlı ürün destekleme planı çerçevesinde Konya'da 'dane mısır' desteğinin kaldırılmasının çiftçiyi mağdur edeceğini belirten Ataiyibiner "Tarım il Müdürlüğünden alınan görüş içerisinde dane mısırın desteklenmesi konusunda görüş beyan edilmesine rağmen Konya'da hububat ve yem bitkilerine destek listeye alınmıştı. Ayrıca sanayi bitkisi olarak da bölgemizde ayçiçeğine destek söz konusuydu. Dane mısır desteği ise kaldırılmıştı. Siyasilerimiz ve bürokratlarımızla birlikte bu konuda bir dizi çalışma yaptık. Tarım Bakanımızın son Konya ziyaretlerinde de kendisine konuyu ilettik. Çalışmalarımız sonuç verdi ve dane mısır Konya, Karaman ve Aksaray'da havza bazlı destekleme listesine yeniden eklendi" dedi.

Hayvancılığın başkenti Konya'da bu desteğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Ali Ataiyibiner "Bölgemizde faaliyet yürüten çiftçimizin gelirinin artması ve katmadeğer sağlanması açısından son derece önemli olan bu sorunun ortadan noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İşte Konya'da ilçe ilçe desteklenecek ürünler: 

yenikonya.com.tr