Konya Valisi Muammer Erol, son günlerde artan terör olaylarına ve yaşanan gerilime ilişkin sağduyu çağrısı yaptı.

Vali Muammer Erol, yaptığı açıklamada;

‘Yaşanan terör hadiselerine bir tepki olarak başlayan olaylar kastını aşarak, kamu düzenini bozacak, güvenlik birimlerimizi sıkıntıya sokacak tatsız olayların yaşanacağı bir noktaya gelmemelidir. İnsanların toplumsal hassasiyetlerini ve duygularını tahrik eden açıklamalardan kaçınılmalı ve bu açıklamalara asla prim verilmemelidir. Vatandaşlarımızın tahriklere kapılarak bir takım çevrelerin oyunlarına gelmemesini önemle rica ediyorum.

Terörle mücadele Devletimizin görevidir. Bu mücadeleyi öncelikle güvenlik birimleri yapar. Kendini devletin yerine koyarak hüküm vermek ve icra etmek doğru ve hukuki değildir. Basın kuruluşlarının, siyasi parti merkezlerinin ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar verilmesi kabul edilemez. Bir takım çevrelerin ekmeğine yağ sürecek ve terör örgütünün de istediği bu tür hareketlerden uzak duralım. Terörün cezasını hukuk çerçevesinde güvenlik güçlerimiz ve yargı mercileri verecektir. Terörü telin edelim, ama bunu bize yakışır şekilde yapalım.

Unutmayalım ki Büyük Türk Milleti binlerce yıldır birlikte yaşadığımız, kaynaştığımız bir milletin adıdır ve vatan hainleri ile mücadelede yer alan vatanını milletini seven her kesimden şehidimiz vardır. Bize yakışan sağduyulu ve metanetimizi muhafaza ederek aziz şehitlerimize son görevimizi eksiksiz yapmak onlara layık olabilmek emanetlerine sahip çıkabilmektir.

Tüm vatandaşlarımızı sükûnete, kucaklaşmaya ve Devletine güvenmeye, kardeş kavgasına da müsaade etmemeye, sağduyulu olmaya tahriklere kapılmamaya davet ediyorum.’

dedi. 

yenimeram