Konya'nın Akören İlçesi'nde evlerinin önünde oynarken kaybolan 7 yaşındaki Yasin Şahin'den 192 gündür haber alınamıyor. Baba Yavuz Şahin, ''Oğlum 1'inci sınıfa gidecekti. Elinden tutup okula getirmek nasip olmadı. Okula giden çocukları görünce aklıma Yasin'im geliyor'' dedi.

Akören İlçesi'ne bağlı, eskiden köy olan Belkuyu Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu Ümmü- Yavuz Şahin çiftinin 4 çocuğundan, Belkuyu Anaokulu öğrencisi Yasin, geçen 4 Nisan günü okuldan geldikten sonra evlerinin önünde oynarken kayboldu. Aynı gün, Yasin'in bulunması için başlatılan arama çalışmaları Jandarma, AFAD ve köylüler tarafından aralıksız devam etti. Çalışmalar kapsamında, başta evin çevresi olmak üzere, havadan askeri helikopter ve AFAD'ın insansız hava aracılığıyla, karadan arama ekipleri tarafından su kuyuları, foseptikler, sarnıçlar, mağaralar, ağaç ve çalılıkların dipleri tek tek kontrol edildi.
 

28 NİSAN'DA ARAMALAR SONA ERDİ

Mahalle yakınındaki Çarşamba Çayı ve çayın aktığı Apa Gölü girişi Mersin'den gelen dalgıç polisler tarafından sonar cihazlarıyla arandı. Ancak Yasin'in izine rastlanmadı. 80 kilometrelik alanda yapılan arama çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine Akören Kaymakamlığı tarafından geçen 28 Nisan günü arama çalışmaları sonlandırıldı. 

''OĞLUMU ELİNDEN TUTUP OKULA GETİRMEK NASİP OLMADI'' 

192 gündür kayıp olan oğlundan hiçbir iz bulanamadığını ve onun bu sene ilkokul 1'inci sınıfa gideceğini belirten Yavuz Şahin, "Dile kolay oğlum kaybolalı 192 gün oldu. Ne bir iz var ne de bir ses. Oğlum burada olsaydı ilkokul 1'nci sınıfa gidecekti. Onun elinden tutup okula götürmeyi çok istiyordum. Bu nasip olmadı. Okula giden çocukları görünce Yasin'im aklıma geliyor" dedi.

DHA