AK Parti Konya İl Başkanlığı, 2014 Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesinde belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yönetimi ile toplantı yaptı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Partili ilçe belediye başkanları, 31 ilçe başkanı ile AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kaldığını hatırlatarak, “Bu süreyi en verimli bir şekilde kullanarak bu seçimden de alnımızın akıyla çıkmayı arzuluyoruz. Tabii ki bunun için teşkilatlarımızın her yönden hazır olmaları gerekiyor. Bu toplantının amacı da hem 2014 Mart ayında yapılacak seçimlerin stratejisinin ortaya konması, hem teşkilat, hem de belediyelerimizin çalışmalarını masaya yatırmak. İnşallah daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de en büyük başarıyı Konya olarak yakalayacağız. Biz Başbakanımıza 31 ilçe belediyemizi ve büyükşehiri alacağız dedik ve bunun için çabalayacağız. İnşallah 32 belediyemizin tümünü de kazanacağız, bu konuda sizlere sonuna kadar güveniyoruz” dedi. Mart ayına doğru gidilirken teşkilatların daha hassas olmaları gerektiğinin altını çizen İl Başkanı Sorgun, AK Parti’nin henüz adaylarını belirlemediğini, dolayısıyla daha adaylar belirlenmemişken kimsenin hiçbir hesap veya taraf içinde olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise; “Biz aslında insanlığı ve insanımızın mutluluğu, huzuru ve kurtuluşu için çalışıyoruz. Dolayısıyla şahsi hesaplardan uzak durmalıyız. İnşallah yeni dönemde de şehrimiz en güzel hizmetleri almaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantıda, teşkilat ve belediye başkanlarının çalışmaları ele alındı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Birim Başkanı Özgür Solak da, 2014 Seçim Stratejileri’nin planlanmasına dair bir sunum yaptı. Program son olarak teşkilat mensupları ile belediye başkanlarının istişaresi ile sona erdi.


İHA