Konya'nın Kulu İlçesi'ndeki yüzlerce esnaf, ilçeye hizmet getirmeyen AKP'li belediyeye isyan etti. Ankara- Konya ana yolunu trafiğe kapatan Kulu esnafı, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı yuhalayıp istifaya davet etti.
 

AKP'li Kulu Belediyesi, üç dönemlik belediyecilik süresince hizmet getirmemesine isyan eden yüzlerce esnaf, yürüyüş düzenleyip belediye başkanını istifaya davet etti. Kulu Sanayi sitesi önünde bir araya gelen kalabalık esnaf grubu, buradan gerçekleştirdiği araba konvoyu ile Ankara-Konya karayolunu trafiğe kapatarak, Kulu Kır kahvesi önünde toplandı. Burada Ankara-Konya ana yolunu iki taraftan da kapatan esnaf, Kulu İlçe Başkanı Ahmet Yıldız ile görüşmek istedi. Belediye Başkanı Yıldız'ın gelmesiyle birlikte esnaf yuh çekerek, Başkan Yıldız'ın istifa etmesini istedi. Yıldız'ın konuşması esnasında "Yalan söylüyorsun", "Kulu'yu sattın" şeklinde esnafın tepkisiyle karşılaşan Yıldız, alanı apar-topar terk etmek zorunda kaldı. Eylemin yapıldığı alanda ve belediye binası önünde geniş güvenlik önlemlerin alınması ise dikkat çekti.


Daha sonra Kulu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yurttaş yaptığı açıklamada, Kulu'da kurulması planlanan sabit araç muayene istasyonunun Cihanbeyli'de kurulmasına tepki gösterdi. Araç sahiplerinin muayene yaptırmak için Kulu'dan 50 kilometre uzakta bulunan ilçeye yönlendirdiğini ifade eden Yurttaş AKP'li belediye yetkililerini eleştirdi.


Daha sonra yürüyüşe geçen esnaf, Belediye'nin önünde toplandı. Burada da açıklama yapan esnaf, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı istifa etmeye davet etti. Eylemlerini burada sonlandıran esnaf, bundan sonra da elleri belediye başkanının yakasında olacağını ve eylemlerini daha da sıklaştırarak sürdüreceklerini belirtti.

Konya-Haci Güneş