Ladikliler, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesi bir eylem kararı aldı. Nüfusu Sarayönü'nden daha fazla olan fakat hâla mahalle statüsünden bir adım öteye geçemeyen Ladikliler, bu seçimde sandığa gitmeme kararı aldı.

Ayrıca Ladikliler 27 Ocak 2019 Pazar günü, Ladik'in mahalle statüsünden çıkarılıp, ilçe olması yönündeki kararlılıklarını dile getirmek için öğle namazından sonra Paşa Camii'nden anayola kadar yürüyüş düzenleyecek. Ladik Gençlik Hareketi adına açıklamalarda bulunan Mustafa Bağ, “Ladik adına geç kalınmış bir çalışma yürütüyoruz. Ladik Konya İlimizin en kalabalık kırsal yerleşim alanı olmakla birlikte mevcut ilçelerin dokuzundan nüfus olarak fazladır. Yaptığımız çalışma ile herhangi bir siyasi parti bölge veya mahalleye karşı hareket edildiği intibası yapılmaya çalışılıyor” dedi.

“Ancak Ladik yüzde 90 ile Cumhurbaşkanının ve AK Partinin en güçlü destekçilerindendir” diyen Bağ, daha sonra şunları kaydetti: “Bizim amacımız hiçbir şeyi kırmadan dökmeden haklı davamızda sesimizi duyurabilmektir. Yaptığımız çalışmada Ladik Muhtar adaylarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile görüşmelerimizde Ladik adına faydalı her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını ve çalışmayı desteklediklerini ilettiler. Bu nedenle 27 Ocak 2019 Pazar günü öğle namazını Paşa Cami’nde kıldıktan sonra anayola kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Ardından ilçelik ile ilgili haklı gerekçelerimizin yer aldığı bildirimizi okuyacağız bu kutlu yürüyüşümüzde tüm Ladik halkımızın yanımızda olacağından hiç şüphemiz yoktur.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber