HDP Konya İl Örgütü tarafından organize edilen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yüzlerce kadının katılımıyla kutlandı. Dedeman Otel'in karşısında bulunan Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen kutlamaya HDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, HDP PM Üyesi Leman Kiraz, HDP Konya İl Örgütü eş başkanları, HDP Kulu ve Cihanbeyli ilçe örgütleri ile yüzlerce kadın katıldı. ‘Özgür Kadınla Demokratik Ulusa’ ve ‘Yeni Yaşam İçin Özgürlüğümüzü Örgütlüyoruz’ pankartlarının asıldığı alanda sık sık ‘’Bijî Serok Apo’’,’’Jin jiyan azadî’’ sloganları atıldı.

HDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım'ın burada yaptığı konuşmada, ABD'de başlatılan kadın isyanı ve direnişinin temsilcisi ile mirasçısının Kürdistanlı kadınlar olduğunu belirterek, Kürt kadını DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'de sergilediği direniş ile tüm dünyaya demokrasi ve barışı müjdelediğini kaydetti. Öncülüğünün YPJ'li kadınların yaptığı Şengal ve Kobanê direnişinin tüm dünya kadınlarına güç verdiğini ifade eden Yıldırım, "Dünya kadınları günü yürüyüşünü Nusaybin'e taşıdık, bu mücadele Sekineler, Zilanlar ve Arin Mirxanlarla devam eden bir kadın mücadelesidir. Bugün DAİŞ çetelerine karşı çetin bir direniş sürmektedir. Buradan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın açtığı yol ve bize sunduğu felsefesinden dolayı kendisine binlerce kez teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi kadın öğrencilerinin düzenlediği tiyatro gösteriminin ardında verilen konserle etkinlik sona erdi.

Haci Güneş - ANF