Konya’nın Ilgın ilçesinde bir pastanede yaşananan hırsızlık olayında şahış işe başladığı ilk gün patronunu soydu ertesi gün ise dükkanın kasasını soydu.


İlk gün patronunu soydu

İddiaya göre, olay günü Halil İbrahim Ateş’e (33) ait ekmek fırına gelen Mustafa G. (17), işyeri sahibi ile görüşerek çalışmaya başladı. Pastanenin diğer çalışanlarıyla gece ekmek pişiren şahıs, sabahın ilk ışıklarında dükkandan çıkmak için hazırlandı. Ancak şahıs, Ateş’e ait pantolonun askıda olduğunu görünce cebindeki 350 lirayı ve kadın personelin cüzdanında da 50 lira çalarak işyerinden ayrıldı. Olay sonrası cüzdanında paraları bulamayan Ateş, hırsızlığı kimin yaptığından emin olamadığı için çalışanları gözlemeye başladı.

Ertesi gün dükkanın kasasını soydu

Olayın ertesi günü yine çalışmaya işe gelen şahıs, bu sefer dükkanın kasasını açarak içerisindeki 100 lirayı çaldı. Kasadan paraların çalındığını gören Ateş, dükkandaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye başladı. Yapılan inceleme sonucunda hem cüzdanın hem de kasanın işe aldığı şahıs tarafından soyulduğu belirledi. İşyeri sahibi ardından durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak Mustafa G.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda şüpheli Mustafa G.'nin motosiklet hırsızlığı ve marketten hırsızlık gibi kayıtlarının bulunduğu öne sürüldü.

Öte yandan, hırsızlık zanlısının işe başlamadan 2 gün önce ağabeyinin de aynı iş yerine başvuruda bulunduğu ancak şüpheli hareketleri nedeniyle reddedildiği öğrenildi.
İHA