Konya’da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp N.K. isimli kadının bir miktar ziynet eşyasını dolandıran telefon dolandırıcıları, kadının banka hesabında yüklü miktarda parası olduğunu öğrenince 186 bin lirasını daha almak istedi. Annesinin dolandırılmak üzere olduğunu fark eden kızının haber verdiği polis, şüphelileri para süsü vererek poşete doldurduğu kağıtları almaya geldiği sırada yakaladı.


Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce telefon dolandırıcıları N.K’yi (54) arayarak kendilerini polis ve savcı gibi tanıtıp, “Kimlik bilgilerin terör örgütünün eline geçti. Kuyumcu soygununa karıştığın tespit edildi. Bu durumdan kurtulmak istiyorsan evde ne kadar ziynet eşyası varsa bir poşete koyup istediğimiz yere getir” dedi. Panik halinde dolandırıcıların isteklerini yerine getiren N.K. de, evde bulunan bir miktar ziynet eşyasını poşete koyup dolandırıcıların istediği yere bıraktı.

ANNESİNİN DAHA FAZLA DOLANDIRILMASINI KIZI ÖNLEDİ
N.K’nin ziynet eşyalarını alarak kayıplara karışan dolandırıcılar, tekrar aradıkları kadını aynı yöntemle korkutarak bankada parası olup olmadığını sordu. N.K. de banka hesabında 1 milyon lira olduğunu söylemesi üzerine bu kez aynı şebekeden olduğu tespit edilen İsmail A. (34) ile Mehmet Yaşar G. (24) Şanlıurfa’dan gelerek kadınla irtibata geçti. İki dolandırıcı bankadaki paradan 186 bin lirasını çekerek kendilerine getirmesini istedi. Bu sırada N.K’nin eve gelen kızı annesinin telefon dolandırıcılarıyla konuştuğunu fark edince durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel bir ekip dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

POLİS TAKSİCİ KILIĞINA GİRDİ
Polis, N.K’den dolandırıcıların yeniden araması halinde istedikleri parayı kendilerine getireceğini söylemesini istedi. Dolandırıcılar, N.K’yi yeniden arayarak 186 bin lirayı poşet içerisinde bir ticari taksiye binerek merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin karşısındaki otoparkta bulunan çöp konteynerine bırakmasını istedi. N.K. de polisin hazırladığı para büyüklüğündeki çok sayıda kağıdı dolandırıcıların istediği yere ticari taksiyle getirdi. Bu arada ticari taksinin şoförlüğünü de bir polis yaptı. Diğer polisler de otoparkın etrafında gizlenerek beklemeye başladı. N.K. poşet içerisindeki kağıtları çöp konteynerine bırakarak oradan ayrıldı. Kısa süre sonra içinde para olduğunu sandıkları poşeti almak için çöp konteynerine yaklaşan dolandırıcılardan biri poşeti almak istediği esnada polis tarafından yakalandı. Diğer dolandırıcı da kaçmak isterken yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.


İsmail A. ve Mehmet Yaşar G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan dolandırıcılık zanlılarından İsmail A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Mehmet Yaşar G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. N.K.’nin ziynet eşyalarını çalan diğer dolandırıcıların yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

sabah