Konya'nın Beyşehir ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Göl Festivali'nin bu yıl yapılacağı tarih belli oldu.
 
Beyşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival bu yıl da 7 gün sürecek. Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek etkinlik, 1-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde bu yıl daha çok kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere ağırlık verileceği, içeriği hakkında ise detaylı bilgilerin önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
 
TEKNE EHLİYETİ İÇİN SON BAŞVURU 31 MART
 
Konya (İHA) - Beyşehir'de gemi sevk ve idaresi belgesi almak isteyenlerin 31 Mart 2013 tarihine kadar başvuruda bulunabileceği bildirildi.
 
Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu gemi sevk ve idare belgesi için müracaatlar başladı.
 
Açıklamada, başvuruların 1 Mart tarihi itibariyle başladığı, daha önce sınava girmiş ve başarısız olanların sadece dilekçe ile müracaatının yeterli olduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Sınavların gerçekleştirilebilmesi için en az 50 başvuru sayısı gerekmektedir. İlk defa müracaat edecek olanların 2 adet ikametgah belgesi, 2 adet diploma fotokopisi, 2 adet sağlık raporu (aile hekiminden alınacak), 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 8 adet vesikalık Fotoğraf ve 2 adet plastik telli dosyası ile başvurularını en geç 31 Mart tarihine kadar yapmaları gerekmektedir."
 
BEYŞEHİR'DE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
 
Konya (İHA) - Beyşehir'de geçtiğimiz yaz döneminde salgın yaptığı açıklanan sinekle mücadele çalışmalarının ilkbahar mevsimi ile birlikte hızlandırıldığı bildirildi.
 
Beyşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda ilçede konunun uzmanları tarafından yapılan incelemede bölgede salgın yapan simulium adı verilen karasinekle mücadele konusunda yol haritasının belli olduğu belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
 
"Geride kalan yaz aylarında Beyşehir'de yoğun olarak görülen ve gelen uzmanlar tarafından türü belirlenen sineğin simulium adlı bir karasinek türü olduğu ortaya çıkmıştı. Beyşehir Belediyesi tarafından yapılan ilaçlamalarda bu sinekle mücadelenin olanaksız olduğu bakanlık yetkilileri tarafından belirlendi. Simulium sineğinin yok edilmesi için bölgemizde inceleme yapan ekip ilçemize tekrar gelmiş bulunmaktadır. Bu ekip, hem Beyşehir'de, hem de havzadan yeni numuneler aldı. Ardından teknik çalışmalara başlandı. Sineklerle mücadele konusunda yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak da bir yol haritası çizilmiştir. Bu sinek türünün yok edilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ederek, vatandaşlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirmesini temenni ediyoruz." - Konya