Öncelikle seçim hazırlık süreci boyunca gösterdiğiniz çaba ve harcadığınız emekten dolayı hepinize teşekkür ederiz.

Her iki ilçede de seçimleri ikinci sırada bitirerek belediye seçimlerini kaybettik. Pratikte belediye seçimlerini kaybetsek de, özünde bu seçimin galibi Kürdistan'da olduğu gibi yöremizde de BDP'dir. Yerel seçimlere ilk kez bu ilçelerde katılan partimiz,geçmiş seçimlerde aldığı oylarını 4'e katlamıştır. Örneğin Cihanbeyli’nin birçok mahallesinde ,Yeniceoba başta olmak üzere, %77lere varan oy alındı. Adeta Hakkari kadar kararlı bir duruş sergilendi. BDP'yi tanımayan, devletin karalama ve korkutma politikalarıyla partimize yaklaşan bir çok çevre partimizi tanıma ve sahiplenme imkanı buldu. Yarattığımız etki 300 yıllık kökenden kopuşun olumsuz yönlerine adeta bir müdahale ve kendi kökenleriyle buluşma mücadelesine dönüştü. Bundan çekinen düzen partileri fiili olarak ortak hareket ederek, rüşvet ve din istismarı üzerinden gelişimin önüne geçmek istediler. Görünürde bunu başardıkları sanılsa da, özünde halkımızın ilgisi bu çabaları önemli oranda boşa çıkardı.

Gençliğin bitmez tükenmez enerjisi gelecek için büyük bir umut oldu. Gençlerimiz gece gündüz demeden her yerde büyük bir coşkuyla çaba sarf ettiler. Kendi örgütlenmelerini ve kurumlaşmalarının alt yapılarını sağladılar.

Kadınların sevgi kokan anaç yürekleri, çalışmalarımızın temel dinamiği oldu. Yöremiz kadını ilk kez bu kapsamda siyasal yaşama dahil oldu ve partimiz etrafında kararlıca durarak örnek teşkil etti.

Bu anlamda kadınlara ve gençlere özellikle teşekkür ediyor, onların bu emeklerine örgütsel bütünlüğümüzü nitelik ve nicelik olarak da büyüterek layık olma sözü veriyoruz.

Seçim hazırlık sürecinde ve sonuçlarında yaşanan yetersizliklerinin tek sorumlusu il,ilçe yönetimlerimizdir. Halkımıza da partimize de uygun zeminlerde gerekli özeleştirimizi vereceğimizi,yetersizliklerimizi gözden geçirip bunları aşmak için çaba sarf edeceğimizi şimdiden belirtmek istiyoruz.

Ama yetersizliklerimiz, yanlışlarımızı,seçim sonuçlarını fırsat bilen ve buradan siyasal rant elde etmeye çalışan mezar soyguncularına da ne bu parti ne de bu halk prim vermeyecektir.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, daha kapsamlı bir demokratik direniş ruhunu örgütlemek ve halkların demokratik yönetimini oluşturmak için çaba sarf etmeye davet ediyoruz.

BDP Konya İl Başkanlığı