Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı Konya'da hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Valilik tarafından il genelinde ilk ve orta dereceli okullar, 20 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Kenti, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aksaray ve Ispartaya'ya bağlayan karayolları yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Polis, kent çıkışında önlem alıp, araçların geçişine izin
vermedi. Bazı sürücüler ise ısrarla yoluna devam etmek istedi. Polis, sürücüleri güçlükle ikna edip geri dönmelerini sağlad. Buzlanma nedeniyle karayollarında özellikte TIR olmak üzere çok sayıda araç devrildi.

Konya-Afyonkarahisar karayolunun kapalı olması nedeniyle kent çıkışında beklemek zorunda kalan TIR, şoförleri yaklaşık 4.5 saattir beklediklerini belirtti. Tuzlama çalışmasının yapılmadığını öne süren ve bu duruma tepki gösteren şoförler, "Aç susuz, buralarda kaldık. Tuzlama çalışması yapılmadığı için araçlarımızda seyir halinde iken kayıp kontrolden çıkıyor. Karayolları biraz çalışmaya önem vermiyor. Nasıl olsa kamyoncu milleti veya yolculuk sırasında olan insanlar çaresiz bekleyecek diyorlar. Başvurduğumuz yerlerden olumlu cevap gelmiyor. O yüzden bekliyoruz" dedi.

'Erzağınız var mı?' sorusuna ise şoförler, "Aç kalmamız bizim için sıkıntı değil. Biz zaten hep açız. Önemli olan kamyoncunun yürümesi önemlidir. Sabaha kadar araçlar böyle durursa elektrik sistemleri ve mazotları donar. Bizim için daha büyük hasarlara neden olur. Yürümemiz, durmamızdan daha önemli. Bizden alınan paralar tuza bile dönmüyor. Şu anda Türkiye'de en ucuz tuz, o da bizden esirgeniyor. Allahtan revamı onlar sıcacık evlerinde otururken, biz burda firtınada, rüzgarda ekmeğimizin peşindeyiz. Onada müsade etmiyorlar. Bu yollar 3 gün açılmayacak, araçlar burada yatacak" diye cevap verdi.

Bir başka kamyon şoförü de, Konya'dan Afyonkarahisar'a gittiğini belirterek,yaklaşık 4-5 saattir beklediklerini söyledi. 'Sabaha kadar beklerseniz erzağınız var mı?' sorusuna "Sabaha kadar açılmazsa mecburan bekleyeceğiz. Devlet dağıtır bakalım. Dağıtmaz mı? Dağıtır. Devletimiz güçlü, büyük dağıtır. Geçende Ilgın ilçesinde kaldık, dağıttı" diye konuştu.