AA / Kente 45 kilometre mesafede bulunan ve Eyyübiye'nin kırsal mahallelerinden Yolbilir'deki ilkokula atanan Yeniceoba'lı Müge Kesmez (25), hayalindeki mesleğe başlamanın heyecanıyla geldiği yerleşim biriminde ummadığı bir görüntüyle karşılaştı. Fiziki anlamda eğitime uygun olmadığını düşündüğü Yolbilir İlkokulu için kolları sıvayan genç öğretmen, milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle çatıyı onardı.

 Velilerin maddi durumu iyi olmadığından sosyal medya aracılığıyla büyük firmalarla irtibata geçen genç kadın, kolejler için okul kıyafetleri hazırlayan markalarla görüşüp her sınıf için farklı formalar temin etti.

 Müge Kesmez, bahçesine oyunlar çizdiği, duvarlarına eğitici etkinlik ve materyal astığı rengarenk okulu öğrencilerin daha mutlu olduğu bir eğitim yuvasına dönüştürdü. 

Kesmez, küçüklüğünden beri hayalini kurduğu mesleğe Şanlıurfa'da başladığını ve severek, isteyerek işini yaptığını belirtti. 

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Kesmez, şunları söyledi: 

"Biz okulu bu şekilde bulmadık, gördüğünüz her yerde, her sırada, her kalemde, her defterde emeğimiz var. Çocukların üstündeki formalar, kullandıkları defter ve kalemler hepsi yardımlar sonucu elde edildi. Eğlendirerek öğretiyoruz. Sınıfa projeksiyon cihazı koyduk, bilgisayarla çocukların meraklarını gidermeye çalışıyorum. Velileri ziyaret ederek bu anlamda onları da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Okulumuzu düzenledik, temel ihtiyaçlarımızı karşıladık, bundan sonra da eğitim ve öğretim seviyemizi arttırmayı hedefliyoruz. Çocukları daha iyi şekilde yetiştirmeyi amaçlıyoruz."

 Mesleğinin özveri gerektirdiğini anımsatan Kesmez, bu anlamda iyilik kavramını doldurmak için gayret ettiğini aktardı.

gapgundemi.com