Acer'ın yeni ürünlerinden bir tanesi de 8.1 inç ekranlı yeni tablet bilgisayarıydı. Windows 8 işletim sistemi kullanan Iconia W3 modeli Intel Atom işlemcili yeni tablet bilgisayar kısa bir süre sonra satışa sunulacak.
 
Microsoft'un Windows 8 işletim sistemini Ekim ayının son günlerinde kullanıma sunmasıyla beraber bu işletim sistemien sahip tablet bilgisayarlar da hayatımıza girdi. 10.1 inç boyutundaki bu ürünler Windows 8 kullanan ilk tabletlerdi.
 
Daha sonra bu ürünlerin küçük ekranlı sürümlerinin de piyasaya sürüleceği açıklandı. Bu küçük ekranlı modellerin öncülerinden biri de Acer'ın Iconia W3 modeli oldu.
 
Duyurusu yapılan yeni ürün 8.1 inç ekran boyutuna sahip. Çift çekirdekli Intel 1.8GHz Atom Z2760 işlemciye sahip olan yeni tablet, 32 ya da 64 GB bellek kapasitesine sahip.
 
1280x800 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan tabletin diğer özellikleri arasında, 2 Megapiksel kamera, Bluetooth 4.0, USB bağlantısı ve microSD bellek yuvası bulunuyor. Ürünle beraber duyurulan klavye aksesuarı ile fiziksel klavye ihtiyacı da karşılanıyor.