Konya’nın Kulu ilçe protokolü Tavşançalı Çok Programlı Lisesi’nin başlattığı kan bağışına destek verdi.
Tavşançalı Çok Programlı Lisesi’nin geleneksel hale getirdiği kan bağışına Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı başta olmak üzere protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katılarak destek verdi.


Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Hüseyin Avcı, “Kızılay ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz Tavşançalı’daki okullarımız bir kampanya düzenlemiş. Buradaki amacımız çocuklarımıza kan bağışını teşvik etmek. Daha öncesinde kan guruplarını öğrenmesini sağlamak. Biz bu faaliyeti önemsiyoruz. Bütün daire müdürlerimizle buradayız. Tam bir ünite kan çok büyük sıkıntıları ortadan kaldırabilir. Bu kampanyanın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar ise, “Geçen yıl lisemizin başvurmasıyla 80 kişiden kan alınmıştı. Buna öncülük eden başta okul müdürümüz olmak üzere biyoloji öğretmenimiz Müzeyyen Yılmaz hanımefendi bu güzel organizasyonu düzenlediği için çok çok teşekkür ediyorum. Tavşançalı Çok Programlı Lisesi olarak bir kan bağışı kampanyası başlattık. Bu gelenekselleşti, ikincisini düzenliyoruz. Projedeki amacımız milli eğitimle beraber öğrencilerimizin kendi kan guruplarını öğrenmesi ve acil kan aranıyor ihtiyacına cevap verilmesi ilerde gönüllü kan bağışçısı olmalarını istiyoruz. Bunun içinde başta Kaymakamımız olmak üzere okul müdürlerimin ve bütün daire amir ve müdürlerimiz katıldılar. Bu vesile ile buradan onlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek nesillerden de aynı duyarlılığı göreceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.


Kan bağışı ekibinin yaklaşık 100 ünite kan almayı hedefledikleri belirtildi.