Kulu Ziraat Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya ilçe kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mikail Arıkan, Konya Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tuğay, Şube Müdürü M. Sadık Orturanç, İlçe Gıda Hayvancılık Tarım Müdürü Tufan Kaya ve çiftçiler katıldı.

Çiftçi Malları Koruma heyeti, sürü sahipleri çiftçilerin ekili alanlarda otlatmayı önleme konusunda yapılan görüşmede belediye başkanı Ahmet Yıldız’ın yıllardır tarım arazilerini hayvanlarıyla otlatarak ekili arazilere zarar verildiğini söyledi. Haramı ve helali bilen kişilerin zaten bunu yapmayacağını ifade eden heyet, vicdani hesaplaşma yapılması gerektiğini aksi takdirde kapalı hayvancılığı uygulayacaklarını belirtti.

Garnizon Komutanı Arıkan, hayvan sahipleriyle yeniden toplantı yapacağını, Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş de ihbar ve şikayetlerde gerekenin yapılacağını söyledi.

Çiftçi Malları Koruma da çalışan kır bekçileri tarım arazileri içinde otlatılan hayvanları kamera ve fotoğraf makinesiyle kulak küpesi gözükecek biçimde tespit etmeleri, ihbar ve şikayette bulunmaları tarım arazisi içinde yakalanan hayvanların bir kısmının sürülerek kapatılması ve zarar oranında ceza kesilerek tekrar hayvanların iade edilmesi istendi. Tarımsal alana ait tutulan mevsimlik kır bekçilerinin gündüz ve gece olmak üzere konu ile ilgili çalıştırılması istendi.

Kaynak: IHA