Kulu'nun doğalgaza kavuşması için Kulu Kaymakamlığı ile Kulu Belediyesinin düzenlediği bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. 
 
Belediye Konferans salonunda yapılan istişare toplantısında, doğalgazın ilçeye getirilmesi masaya yatırıldı. 
 
Kulu Başkanı Ahmet Yıldız, 28 Nisan 2013 tarihli, 28631 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının ardından bazı süreçlerin de tamamlanmasıyla Kulu'ya doğalgazın geleceğini söyledi. 
 
10 binden fazla kişinin yaşadığı ilçelere doğalgazın verilmesi için elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz bağlatma girişiminde bulunması gerektiğini belirten Yıldız, 
"Aboneler 350 lira bağlantı bedelini İl Özel İdaresi tarafından belirlenen hesaba yatırıp, 6 ay içerisinde BOTAŞ doğalgaz hatları için gerekli yatırımlara başlayacaktır" dedi. 
 
Vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Yıldız, bu konuda siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlara çok büyük görevler düştüğünü belirtti. 
 
Toplantıya, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. AA