Kulu ilçesinde “1 Dünya Aşı” haftası etkinliği çerçevesinde muhtar ve imamlara kene ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda konferans verildi.

Kulu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen program Merkez İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, ilçe merkez belde ve köylerdeki muhtarlar ile imamlar katıldı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde KKKA ve kene ısırmaları ile ilgili ölümlerin meydana geldiğini hatırlatan sağlık görevlileri, bu tür vakaların İç Anadolu’da tarım ve hayvancılığın yoğun olması nedeniyle sıkça rastlanabildiğini ifade etti. Bu tür olaylar karşısında muhtarların ve imamların halkı uyarmalarının hayati önem taşıdığını vurgulayan sağlık görevlileri, kene yapışması sonrasında keneye asla müdahale etmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelerinin sağlık açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Mecbur kalınmadıkça sıcak havalarda, otlat ve meralarda gelişi güzel oturarak veya yatarak dinlenilmemesi konusunda uyarılarda bulunan sağlık görevlileri, bu tür yerlerde en azından beyaz veya açık renkli sergilerin üzerine oturmalarını önerdi.

İHA