İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her yıl ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen trafik eğitimleri bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda trafik polisi Şahin Alp tarafından Kemaliye Mahallesi Yavuz Selim İlkokulu’nda öğrencilere sinevizyon eşliğinde ders verildi. Eğitim dersine okul müdürü Vedat Yıldırım ve sınıf öğretmenleri de katıldı.

Yayaların kurallar çerçevesinde neler yapması gerektiğini anlatan Şahin Alp, öğrencilere yayaların yaya geçitlerinden, alt geçitlerden, üst geçitlerden, ışıklı kavşaklar ile trafik polisinin bulunduğu kavşaklardan emniyetli olarak geçişin sağlanabileceğini ifade etti. Sürücülerin de dikkat etmeleri gereken kurallara değinen Alp, sürücülerin kurallar çerçevesinde araçları ve yayaları her türlü tehlikelerden koruyarak dikkatli bir şekilde trafikte seyir etmeleri gerektiğini aktardı.

Sürücülerin alkol, uyuşturucu kullanarak ve uykusuz bir şekilde trafiği tehlikeye sokacak şekilde süratli araç kullanmalarının yasak olduğunu hatırlatan Alp, bu tür sürücülerin görülmesi halinde en yakın emniyet güçlerine haber vermeleri gerektiğini vurguladı.

 (İHA)