Edinilen bilgiye göre, Kulu ilçesinde ikamet eden Ejder E. (78) ile kızı S.T., kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Ejder E. ve kızının isimlerinin terör örgütlerine karıştıklarını söyleyen dolandırıcılar, Ejder E. ve kızını bu durumdan kurtarmak için kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Telefondaki şahsa inanan yaşlı adam ve kızı, kendilerine yardımcı olacaklarını sandıkları dolandırıcıya iki parça halinde toplam 164 bin lira verdi. Dolandırıcıların ayağına kadar gidip paraları teslim eden yaşlı adam, dolandırıldıklarını anlayınca polise giderek şikayette bulundu. Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda eşkalleri belirlenen dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu sırada olaydan birkaç gün sonra aynı dolandırıcılar bu kez de M.A. isimli bir kişiyi aynı yöntemle dolandırmak istedi. Kendisini arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan M.A., durumu belli etmeyerek dolandırıcının istediklerini yerine getirmeye devam etti. Kendisinden istenen parayı nereye götüreceğini dolandırıcılara soran M.A., şahsın parayı Ankara’ya bağlı Bezirhane Mahallesi’ne getirmelerini söylemesi üzerine jandarmaya giderek durumu anlattı. Jandarmayla işbirliği yapan M.A., dolandırıcının istediği adrese parayı götürdü. Dolandırıcılar T.A. ve kadın şüpheli G.T., getirilen parayı M.A.’dan aldıkları sırada adrese pusu kuran jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra Kulu Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen şüpheliler T.A. ve G.T., savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Şüpheli 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Konya Cezaevi’ne gönderildi.

Ömer Keleş