Etkinliğe yüzlerce kişi katılırken, renga reng giysileriyle alana gelen kadınlar ise alanı renk cümbüşüne çevirdi.


Kulu’nun Celep (Sêvkan) Mahallesi merkez meydanda bir araya gelen yüzlerce kişi, Kulu’daki yılın ilk Newroz ateşini yaktı. Yerel sanatçı gruplarının verdiği konser eşliğinde renga reng giysilerle Newroz alanına gelen kadınlar, alanı renk cümbüşüne çevirirken, genci yaşlısı yüzlerce kişi, ateş etrafında halaya durdu. Etkinliğe BDP PM Üyesi Şirin Altay, BDP Kulu Belediyesi Eş Başkan Adayları Esin Akgül Güneş, Mustafa Çakır’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.


Burada halka hitaben konuşan BDP PM Üyesi Şirin Altay, BDP Türkiye’de barışı, demokrasi ve kardeşliği pratiğiyle savunan ve ilkesel olarak bunu hayata geçiren yegane parti olduğunu ifade ederek, başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunları çözmeye aday bir parti olduklarını kaydetti. 30 Mart’ta geçekleşecek olan yerel seçimlerin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Altay, yeni seçim yasasıyla İç Anadolu Kürtleri için bir fırsat doğduğunu vurguladı.


‘AKP KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR’


Kulu ve Cihanbeyli’yi kazanmamaları önünde hiçbir engelin olmadığını ifade eden Altay, “AKP, Kürt köylerimize girerek karalama propagandası yayıyor. Bizim yüz belediyemiz var ve pratiğimiz ortadadır. AKP’nin de pratiği 17 Aralık’ta ortaya çıkmıştır. Din istismarlığı yaparak insanlarımızı kandırıyorlar. Dini bizden öğrenenler kalkıp bize dini mi öğretecek? Yolsuzluk ve hırsızlıklarını engelleyeceğiz diye ödleri kopuyor. Elektriği olmaya köylere buzdolabı, makarna-kömür dağıtan zihniyet bilmelidir ki artık halkımız bunlara kanmayacaktır. Biz halkımızın ihtiyaçlarına göre ve halkla birlikte tüm sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Bu seçim İç Anadolu Kürtleri için ilk ve son şanstır” dedi.


‘BELEDİYEYİ RANTÇILARDAN ALIP HALKIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ’


Daha sonra söz alan Kulu Belediyesi BDP Eş Başkan Adayı Esin Akgül Güneş, şimdiye kadar belediyelerin, erkek egemen bir zihniyetle yönetildiğini ifade ederek, BDP, eş başkanlık sitemiyle bunun önüne geçerek yerel yönetimlerde bir ilki gerçekleştirdiğini kaydetti. Belediyeyi erkek egemen zihniyetten ve rantçılardan kurtarıp halkın belediyesi yapacaklarını ifade eden Akgül Güneş, “Şimdiye kadar Kulu Belediyesi bir zümrenin şirketi gibi işletildi. Halka hiçbir hizmet yapılmadı. Sadece belirli kişilere peşkeş çekilen belediye, borç bataklığına sürüklenmiştir. Biz belediyeyi bunlardan alarak halkın hizmetine sunacağız. Kulu’da yaşayan her kesim bunlardan bıkmıştır. Türküyle, Kürdüyle herkesim artık bize geliyor. Biz de halkımıza diyoruz ki sözümüz pratiğimizdir. Gerçek hizmet nedir halkımız bizimle görecektir. Her kesime eşit hizmet vereceğiz. Burada yaşayan tüm halk bizim halkımızdır” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardında Newroz etkiliği gün boyu devam etti.


HACİ GÜNEŞ