THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, konuyla ilgili yaptığı açıklama, THY olarak yeni alınan büyük uçaklardan birinin adına 'Kulu' ismini uygun gördüklerini belirtti. Kulu uçağının kısa zaman içinde Stockholm- Türkiye seferlerine başlayacağını kaydeden Tezcan, "İnşallah İsveç’te yaşayan 40 bin Kululu ve diğer vatandaşlarımıza hayırlı olur." diye konuştu. 
 
Haberi sevinçle öğrendiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, THY'yi bu karardan sonra kutladığını ve kararın İsveç- Türkiye ve Kulululara hayırlı olmasını temenni etti. 
 
"Kulu her şeye layıktır." diyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise "Kulu’nun ismini THY’nin uçağına vermesi aynı coğrafyanın insanı olarak beni çok onurlandırdı. 1965 yılından beri Türkiye’ye maddi ve manevi büyük destek veren Kululular’ın bu onuru çoktan hak ettiğini söyleyen Kabakçı, Kulu’dan İsveç’e göçün 50. yıldönümü arifesinde böyle bir kararın çok isabetli olduğunu ifade etti.
 
Başta İsveç’te 40 bin olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşayan 65 bin Kululu, 2 ay önce, THY’nın uçaklarından birine 'Kulu' ismi verilmesi için kampanya başlatmıştı. Danimarka'da yaşayan Torun Karaca adlı gurbetçinin internet üzerine başlattığı kampanyaya destek veren Kululular, kampanyanın yapıldığı siteyi mail yağmuruna tutmuştu.