Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Kulu'ya bağlı 4 mahallede toplam 80 bin metre kanalizasyon şebeke çalışması gerçekleştirdiğini belirterek, şehir merkezlerinde var olan çevre kalitesini yeni bağlanan yerleşim merkezlerinde de aynı şekilde sağlayacaklarını dile getirdi. Kulu'da yürütülen kanalizasyon şebekesi çalışmaları yaklaşık 12 bin nüfusa hitap edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kulu ilçesine bağlı Zincirlikuyu, Alparslan ve Kozanlı mahallelerindeki toplam uzunluğu 35 bin 596 metre olan kanalizasyon şebeke çalışmalarını tamamlarken Ömeranlı Mahallesi'ndeki 44 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon şebeke çalışmalarında ise sona geldi.

Zincirlikuyu, Kozanlı ve Alparslan mahalleleri kanalizasyona kavuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kozanlı, Zincirlikuyu ve Alparslan mahallelerine kazandırılan kanalizasyon şebekesinin önemine işaret ederek, hizmet kalitesi ve sürdürülebilirliği artırmaya yönelik çalışmaları devam ettirdiklerini belirtti. Başkan Akyürek, "Yeni Büyükşehir Yasası gereği tüm mahallelerin sorumluluk alanımıza girmesi, nüfusun giderek artması ve nüfusa bağlı olarak atıksu miktarının artması dolayısıyla KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından Kulu ilçemize bağlı 2 bin 200 nüfuslu Kozanlı, 2 bin 300 nüfuslu Zincirlikuyu ve 2 bin 100 nüfuslu Alparslan mahallelerimizde kanalizasyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Zincirlikuyu'da 3 bin 230 metre, Alparslan'da 3 bin 167 metre, iki etap halinde gerçekleştirilen Kozanlı'nın ilk etabında bin 145, ikinci etabında ise 28 bin 54 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiştir. Çalışmalarda 300 ve 600 milimetre çapında betonarme borular kullanılmıştır" dedi.

Ömeranlı Mahallesi'ne 44 bin metre uzunluğunda kanal şebekesi döşeniyor

Kulu'ya bağlı Ömeranlı Mahallesi'ndeki çalışmalara da değinen Başkan Akyürek, "Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi gerekiyor. Hizmet kalitesini ve sürdürülebilirliğini artırmak, yerleşim birimlerini fosseptikten kurtarmak, kanal atıklarını sağlıklı bir şekilde deşarj etmek ve kanalizasyondan kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla yürüttüğümüz kanalizasyon şebeke çalışmalarımızda, en kaliteli malzemeler kullanılacak ve çevreyi rahatsız etmemek üzere her türlü tedbir alınacaktır. Bu kapsamda KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün 5 bin nüfuslu Ömeranlı Mahallemizde 44 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar tamamlandığında şehir merkezindeki konfor, yeni bağlanan yerleşim merkezlerinde de aynı şekilde sağlanmış olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.