Köln’de, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Merkezi’nde yapılan bir topantıya katılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu,  Lufthansa Havayolları'nın uçuş mili ve ortak uçuş programıyla ilgili aldığı tek taraflı karara ilişkin şunları söyledi:  "Avrupa rahat değil. Pazar işlemiyor, genişlemiyor. Biz Lufthansa ile kavga peşinde değiliz. Onlar tek taraflı bir karar vermiş. Biz bunu kavga unsuru olarak algılamıyoruz. Görüşme yaptık, öyle bir beyanları olmasa da inşallah vazgeçeceklerini umuyorum. Alt taraftaki bazı yöneticiler bizi sahada mağlup edemeyince masada mağlup etmeye çalışıyor gibi ama üst yönetim bunu görecektir."

Alman havayolu şirketi Lufthansa Sözcüsü Aage Dünhaupt ise, son 5 yılda hem THY hem de Lufthansa'nın faaliyetlerini çok büyüttüğünü, THY'nin halen dünyadaki en büyük ağa sahip olduğunu, dolayısıyla 5 yıl öncesinden farklı olarak, ortak uçuşların artık o kadar da önemli olmadığınısöyledi.

"THY ile yaptığımız ortak uçuşlar fazla kullanılmadığı için buna son verdik" diyen Dünhaupt, "Lufthansa ve THY'nin ortak teşebbüsü SunExpress faaliyetlerini sürdürüyor. HemLufthansa hem de THY Star Alliance üyesi. Dolayısıyla THY ile çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca biz aldığımız ortakbilet uygulamasına son verme kararını 4 hafta önce Türk tarafına ilettik." ifadelerini kullandı.

Milliyet