İçme suyu sıkıntısı yaşayan Cihanbeyli İlçesi Günyüzü Mahallesinde, içme suyu ihtiyacı 180 m derinliğinde, verimi 3 lt/sn olan sondaj kuyusundan karşılanıyordu.  Mevcut kuyu Mahallenin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığından KOSKİ tarafından 2 adet sondaj kuyusu açımı gerçekleştirildi. Açılan sondaj kuyularının birinde 35 lt/sn diğerinde ise 6 lt/sn su temin edildi. Kuyulardan Mahallenin su deposuna bağlantı için şebeke çalışmaları devam ediyor. Şebeke çalışması tamamlanınca Günyüzü Mahallesi kesintisiz, sağlıklı ve kaliteli içme ve kullanma suyuna kavuşacak.

İçme suyu sıkıntısı yaşayan Cihanbeyli İlçesi Karabağ Mahallesi Gülbahçe Yaylasında ise içme suyu ihtiyacı yayla içinde bulunan keson kuyudan karşılamaktaydı. Kuyuda yeterli su olmadığından kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için mevcut sondaj kuyusunun yanına 68 m. derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açıldı. Açılan kuyuda 35 ltsn su elde edildi. Su deposuna kuyu terfi hattı yapımının ardından Mahalleye mevcut şebeke ile su dağıtımı hizmeti gerçekleştirilecek.

Cihanbeyli İlçesi Büyükbeşkavak Mahallesinde de içme ve kullanma su yetmezliği yaşanıyordu. Mahallenin içme suyu ihtiyacı 6 lt/sn debili sondajdan karşılamaktaydı. 1600 nüfusun yaşadığı Mahallede KOSKİ, kesintisiz, sağlıklı ve uzun süreli içme suyu için 248 metre uzunluğunda derin kuyu sondaj çalışması gerçekleştirdi.

Uzun süredir içme ve kullanma su ihtiyacı sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, 15 yıllık su ihtiyacı karşılanmasından dolayı duydukları memnuniyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek ifade ettiler.