Meksikalı bir balıkçı, fırtına nedeniyle Meksika’nın Acapulco kenti açıklarında teknesi batan ve köpükten bir buzluk içinde bir hafta boyunca martı ve kaplumbağa yiyerek hayatta kalmayı başardı.

Fırtına nedeniyle Meksika’nın Acapulco kenti açıklarında teknesi batan ve köpükten bir buzluk içinde bir hafta boyunca martı ve kaplumbağa yiyerek hayatta kalmayı başaran Meksikalı bir balıkçı karadan 10 kilometre açıkta bulunarak kurtarıldı.

Meksikalı bir gezi botundaki yolcular, Tropikal Polo Fırtınası nedeniyle teknesi batan Meksikalı balıkçıyı bir hafta sonra kurtardı. Gemi mürettebatının çektiği görüntülerde oldukça zayıflamış ve yorgun görünen Meksikalı balıkçı batan teknesinden arta kalan köpükten buzluk içinde martı ve kaplumbağa yiyerek hayatta tutunmuş. Gezi teknesinin kaptanı Roberto Odis Vazques, dün kurtardıkları balıkçı için, “Zavallı adam avladığı martıları bırakmak istemedi, yemek için beraberinde getirmek istedi. Bu durum herkesi göz yaşına boğardı” dedi.Acapulco Liman Yetkilisi Enrique Dominguez, kurtarılan balıkçının 14 Eylül’de Acapulco sahili yakınlarından Mario Morales (69) isimli başka bir balıkçı ile açılan Raymundo Rodriguez (45) olduğunu aktardı. Balıkçıların teknesinin fırtına nedeniyle battığını ifade eden Dominguez, iki balıkçının limandan ayrıldıkları sırada kötü hava koşulları sebebiyle limanın resmi olarak kapalı olduğunun altını çizdi. Kurtarılan Meksikalı balıkçı Raymundo Rodriguez ise diğer kayıp balıkçı Morales’in denize çok uzak bir yerde öldüğünü söylerken Acapulco Liman Yetkilisi Enrique Dominguez Pazartesi sabah saatlerinde Morales’in cansız bedeninin de içinde olduğu botun bulunduğunu söyledi.

Bir hafta sonra kurtarılan balıkçı Rodriguez, düşük vücut ısısı şikayetiyle kaldırıldığı yerel deniz hastanesinde tedavi altına alındı. Rodriguez’in durumunun iyi olduğu ve ziyaretçi kabul edecek kadar iyileştiği kaydedildi.

Kaynak: IHA