İspanya futbol Kral Kupası finalinde 17 Mayıs'ta karşı karşıya gelmelerinden dolayı gelecek haftaki maçlarını erkene alan Real Madrid ve Atletico Madrid rakipleri karşısında farklı galibiyet aldı.
 
Real Madrid, sahasında oynadığı maçta Malaga'yı 6-2 yenerken, lider Barcelona'nın resmen şampiyonluğunu erteletti. Real Madrid'in gollerini Albiol (Dk. 2), Cristiano Ronaldo (Dk. 26), Mesut Özil (Dk. 33), Benzema (Dk. 46), Modriç (Dk. 63) ve Di Maria (Dk. 90 1) atarken, Malaga'nın golleri Santa Cruz (Dk. 15) ve Antunes'den (Dk. 36) geldi. Malaga'da 20. dakikada Sergio Sanchez ve 73. dakikada De Michelis kırmızı kart gördü. 
 
Maçta ayrıca, 82. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadelede aldığı darbeyle sakatlanan Mesut Özil, oyuna devam edemeyerek, sahayı sedye üzerinde terk etti. Oyuncu değişikliği hakkını dolduran Real Madrid'de Mesut'un yerine oyuna giren olmadı.
 
Bu arada hafta içinde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan teknik direktör Jose Mourinho'nun, Santiago Bernabeu Stadı'ndaki taraftarların çoğunluğu tarafından ıslıklanması ve stadyumda Mourinho karşıtı pankartların açılması dikkati çekti.
 
Bir maç eksikle Real Madrid'in 8 puan önünde olan Barcelona, 12 Mayıs pazar günü deplasmanda Atletico Madrid'e karşı oynayacağı maçı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek aksi halde şampiyonluk gelecek haftaya ertelenecek.