Konya ve çevresinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Yer yer yağmur ve karla karışık olması beklenirken, yüksek kesimlerin kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer gece saatlerinde yaşanacak buzlanma ve don olayına karşı da vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklıklarının da 3 ila 5 derece azalmasını beklediklerini kaydeden Meteoroloji yetkilileri,  rüzgarın ise Kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esmesini beklediklerini kaydetti.

KAR YAĞIŞINA DİKKAT!

Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) yağışların bugünden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, kar yağışlarının Konya’nın güney kesimleri ile Karaman ve Niğde civarında yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON OLAYI BEKLENİYOR

Bugün ile 31 Mart Pazar gününe kadar olan periyotta gece ve sabah saatlerinde Bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Meydana gelmesi beklenen don olayına karşı zirai faaliyetlerin olduğu alanlarda tarımla uğraşan vatandaşlarımızın muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir. YeniMeram