Meteoroloji su baskınlarına karşı uyardı

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinde Çorum ve Amasya, öğle saatlerinde Tokat, Ordu'nun iç kesimleri, Sivas'ın kuzeyi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimleri Adana, Osmaniye, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu ile güney kesimlerde yağış anında kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde Çorum ve Amasya, öğle saatlerinde Tokat, Ordu'nun iç kesimleri, Sivas'ın kuzeyi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana, Osmaniye, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Kaynak: CİHAN