Microsoft , yeni güncellemeleri bütün kullanıcılara ulaştırmadan önce Insider programında henüz kullanıma sunulmayan güncellemeler yayınlıyor ve belirli denemelere tabi tutuyordu.

Microsoft'un son güncellemesi olan Insider build 18309’da şifresiz Windows 10 girişinin bütün kullanıcılara geleceğini gösteren detaylara yer verilirken, adı 19H1 olarak anılan güncellemenin Insider haricindeki kullanıcılara Nisan 2019’da gönderileceği söylendi.

Tüm Windows 10 sürümlerine gelecek

Şifresiz Windows 10 girişi, aslında Insider build 18305 sürümünde yer alıyor ve sadece Windows 10 Home’da kullanılabiliyordu. Insider build 18309 ile bu özelliğin tüm Windows 10 sürümlerine geleceği aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Insider programında bulunan ve Insider build 18309 sürümünü deneyen bazı kullanıcılar, şifresiz Windows 10 sisteminin nasıl işleyeceğini anlattı.

Şifre yerine SMS kodu

Yeni sistemde şifresiz Microsoft hesapları oluşturulabileceği, yeni hesaplarda şifre yerine telefon numaralarının girileceği, Windows 10’a giriş yapılmak istendiğindeyse Microsoft’un telefona SMS ile kod göndereceği dile getirildi. SMS ile giriş yapmak istemeyen ama hala şifresiz giriş sisteminden yararlanmak isteyenlerin ise Windows Hello aracılığıyla parmak izi ya da yüz tanıma methoduyla işletim sistemini kullanmaya başlayabilecekleri ifade edildi.

Kaynak : internet haber