Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale tarafından başlatılan ‘Mobil Belediye’ uygulaması Yapalı ve Kuşça’nın ardından Yeni Büyükşehir Yasası çıkmadan önce ‘belde’ konumunda olan Gölyazı Mahallesi’nde devam etti. Sabah mesaisine Gölyazı’da başlayan Başkan Kale, belediye çalışmalarını gün boyu buradan yönetti. Başkan ile birlikte belediyenin her biriminden birer personel de Gölyazı’da bulunarak, halkın işlemlerini yaptı.

 

Cihanbeyli’de belediyeyi halkın ayağına taşıyan ‘Mobil Belediye’ uygulamasının üçüncüsü Gölyazı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

 

Belediyenin her biriminden birer personelle sabah mesaisine Gölyazı’da başlayan Başkan Kale, vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kale, belediyenin yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Bu arada Gölyazı sakinleri de belediyedeki işlemlerini gün boyu mahalledeki eski belediye binasında çalışan personel vasıtasıyla yaparak, ilçe merkezine gelmek zorunda kalmadı.

 

Yeni uygulama dolayısıyla belediyedeki işlemlerini ayaklarına gelen hizmetle yapmanın mutluluğunu yaşayanGölyazı sakinleri, Başkan Mehmet Kale’ye teşekkür etti.

 

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, göreve gelir gelmez ilçenin kronikleşmiş sorunlarına el attıklarını ve bunların çözümü noktasında kısa sürede büyük mesafe kat ettiklerini belirtti. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar farklı konularda önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Kale, yeni ‘Büyükşehir Yasası’na sorunsuz bir şekilde en kısa sürede uyum sağlayan belediyenin Cihanbeyli Belediyesi olduğunu kaydetti. ‘Mobil Belediye’ uygulamasıyla hizmeti halkın ayağına götürdüklerini ifade eden Mehmet Kale, “Cihanbeyli Belediyesi bu uygulamasıyla da örnek olmuştur.Belediyemiz ve Koski’nin kısa sürede kaynaşıp işbirliği ile ilçemizdeki su sorunları kısa sürede çözülüyor. İlçemize hizmetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Koski Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş’a Teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Gölyazı’da vatandaşlarla kucaklaşan ve onların sorunlarını dinleyen Başkan Kale, kendisine aktarılan problemlerin çözümü için birim amirlerine talimat verdi.

Cemal Hatipoğlu