Adana-Jinha - HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP ve Erdoğan’ın HDP’nin baraj altında kalması için her yolu denediğini ancak halkın tüm gerçeklerin farkında olduğunu belirtti. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım’da da kadınların HDP çatısı altında birleşeceğini söyleyen Beştaş, “1 Kasım’da daha da büyümek için hiçbir engel yok” vurgusu yaptı.

Daha da güçlenceğiz

Beştaş, HDP olarak 1 Kasım seçimlerinden daha güçlü çıkacaklarını belirterek, “AKP hileyle, yalanla, dolanla, hukuksuzlukla seçimin sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor” dedi ve taşınan sandıklara dikkat çekti. Halkın nerede olursa olsun sandıklara sahip çıkacağını vurgulayan Beştaş, şöyle devam etti: “Bu konuda bizim hiçbir kaygımız yok ancak bunun yaşlısı var, hastası var, engellisi var, ekonomik sorunu olan var. Halkımıza eziyet etmek istiyorlar. Yapılanların oylarımızı düşürmek amaçlı olduğunu biliyoruz. Ancak 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi halkımız yine büyük bir fedakarlıkla sandıklarına gidecektir.”

Sandıklara sahip çıkın

Başta kadınlar olmak üzere halka her türlü seçim hilelerine karşı sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Beştaş, “Çocuklarını kaybeden asker, polis ve gerilla aileleri artık bu savaşın AKP’nin savaşı olduğunu çok iyi biliyor. Kimse artık çocuklarını Saray’a kurban etmek istemiyor” dedi.

Hiçbir engel yok

Beştaş, kadınların daha güçlü ve özgür olmalarının tek adresinin HDP çatısı altında olmaktan geçtiğini söyleyerek şunları belirtti: “Kadınlara şu çağrıyı yapıyorum: Kadın özgürlüğünü, kadın mücadelesini esas alan HDP’de yer alın. 7 Haziran seçimlerinde bütün kadınlara ulaşmaya çalıştık ve gerçekten kadının burada sesini de duyduk, var olduklarını gösterdik. 1 Kasım’da daha da büyümek için hiçbir engel yok. Hadi HDP’de sesimizi yükseltelim. Kadının gücünü ve mücadelesini büyütelim. İnanıyorum ki kadının sesini duyurdukça kadının özgürlüğü gelecektir.”