Wesley Sneijder-Juventus flörtünde ortaya çıkan krizi bir şekilde atlatan Galatasaray, bu kez takımın bir diğer yıldızı Fernando Muslera’nın talipleriyle uğraşacak gibi görünüyor. İngiliz devi Liverpool, Uruguaylı file bekçisinin transferi için önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor.

Fanatik Gazetesi'nden Metin Karabaş'ın haberine göre; bu sezon kalesinde ciddi anlamda sıkıntı yaşayan ve kadrosunda Mignolet ve Brad Jones dışında file bekçisi bulunmayan Liverpool, gözüne kestirdiği Muslera için kesenin ağzını açmış durumda. İngilizler’in gözden çıkardığı bonservis bedeli 15 milyon Euro. Ancak Liverpool Kulubü'ne yakın gazetelerde, Kırmızılar’ın olası bir pazarlık direnci durumunda 20 milyon Euro’ya kadar çıkabileceği ifade ediliyor.   

MALİ SIKINTI SÜRÜYOR

Hâl böyle olunca, “Yıldız oyuncuları satmayacağız” diyen Galatasaray Yönetimi’nde de kafaların karışması muhtemel. Zira kulübün içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkes tarafından biliniyor. Yıl 2015 olmasına rağmen, Abdurrahim Albayrak’ın hâlâ oyunculara ‘alacağım yoktur’ kağıdı imzalattıklarını itiraf etmesinden de anlaşılacağı üzere, her türlü kaynağa ihtiyaç duyuluyor. İşte bu nedenle, 28 yaşındaki kaleciden gelecek para kulübe ilaç olabilir. Hem UEFA’nın dayattığı mali kriterler hem de yönetimin aldığı ‘oyunculara maaşlarını tam vaktinde ödeme’ kararı, bu miktarda bir bonservis bedeliyle yerine getirilebilir diye düşünülüyor.

YILLIĞI 3.5 MİLYON EURO

Liverpool’un transfer listesindeki Fernando Muslera, gelecek sezondan itibaren Galatasaray’ın en çok kazanan futbolcusu olacak. Sezon başında 4 yıllık yeni kontrat imzalayan 28 yaşındaki file bekçisi, bu sezon 2 milyon 750 bin Euro alacak. Gelecek sezon 3 milyon 300 bin Euro, ondan sonraki sezonlarda da yıllık kazancı 3 milyon 550’bin Euro’ya çıkacak. Bunun dışında da 15 ve 20 bin Euro arasında maçbaşı ücreti var. Dolayısıyla 4 sezonluk 15 milyon Euro’nun üzerinde bir maliyet söz konusu ve başarılı kalecinin ayrılması durumunda bu para da kasada kalacak.

2011-2012 sezonunda 6 milyon 750 bin Euro bonservis bedeliyle Lazio'dan Galatasaray’a transfer olan Fernando Muslera, Sarı-Kırmızılı takımın Wesley Sneijder’le beraber en değerli iki oyuncusundan biri konumuna geldi.