Avestakurd adlı internet sitesinde yer alan habere göre, PKK'nın oluşturduğu sözde Kürt parlamento üyesi Mehmet Emin Pencevin, Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı NeçirvanBarzani'nin Ankara ve İmralı arasında yenilen başlayan görüşmelerde büyük rol oynadığını ileri sürdü.

Pencevin, Neçirvan Barzani'nin 5 ay önce Kandil Dağı'na çıkarak KCK yöneticileri ile görüştüğünü öne sürerken, "Sayın Barzani sorunun çözümü için Başbakan Erdoğan'ın kararlığını KCK yönecilerini ilettikten sonra Ankara-İmralı arasında görüşmelerin yeniden başlamasını sağladı" dedi.

BARZANİ'NİN ERDOĞAN'DAN TALEBİ

İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile görüşülmesi için geçen yıl cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri sırasında çözüm sürecinin başladığını söyleyen Mehmet Emin Pencevin, şöyle konuştu:

"Neçirvan Barzani, Başbakan Erdoğan'dan bir heyeti İmralı'ya gönderip açlık grevlerinin bitirilmesi için Öcalan'dan mesaj getirmesini istemiş. Neçirvan Barzani'ye güvenen Başbakan Erdoğan, bunun üzerine İmralı Adası'na Mehmet Öcalan'ı gönderip Öcalan'ın çağrısı ile açlık grevlerinin bitirilmesini sağlamıştı. O günden beri başlayan süreç devam ediyor. Süreçte görünmese de Başbakan Neçirvan Barzani'nin büyük rolü vardır."

 

Kaynak: DHA