Norveç'te 3 çocuğu elinden alınan Kiriş ve 2 çocuğu elinden alınan Uğur, ailesinin dramı, Türkiye ve Norveç kamuoyunda büyük ses getirirken, ilginç iddialarla dolu 3 video ortaya çıktı.

Sosyal Hizmetler Dairesi'nden emekli olmuş Norveçli  Hans Bauge'nin geçen sene youtube'ye yüklediği 3 video'da yer alan konuşmasında, ağır ithamlar yer alıyor.


Çalıştığı süre içerisinde Sosyal Hizmetler Dairesi'nde ki bir çok hukuksuzluğa şahit olduğunu ve bu yüzden vicdan azabı çekerek, olayları görüntülü anlatmaya karar verdiğini ifade eden emekli Norveçli  Hans Bauge,  çalıştığı Sosyal Hizmetler Dairesi'nin, çocuk başına günlük devletten yedi bin 700 kron günlük para aldığını ve bu yüzden bir çok ailenin çocuğuna sudan sebeplerle el konduğunu iddia etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi'nin Suriye'den gelen çocukları direk ailelerinden koparttığını belirten Bauge, sebep olarakta savaştan gelen çocukların yaşadığı travma gösterildiğini söyledi. Bauge, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin ailesinden aldığı çocukların yüzde 75'nin göçmen olduğunu da sözlerine ekledi.

İki hafta önce Norveç’te   5,3 ve 1 yaşlarındaki çocukları ellerinden alınan Baba Halil Kiriş, ''çocuklarımın elinden alınması özellikle Türkiye'de gündeme gelince,   Norveçli  Hans Bauge'nin iddialarının bulunduğu 3 videonun erişimi engelledi'' dedi. Kiriş, Videolara diğer ülkelerden izlenirken, Norveç'te neden yasaklandığına dair bir açıklama yapılmadığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi