Hükümetin terör sorununa çözüm bulmak için adres olarak Abdullah Öcalan'ın seçilmesiyle birlikte yılbaşında başlayan İmralı görüşmeleri tutanakların ortaya çıkmasıyla gündemi yerle bir etmişti.

İddialara göre Öcalan'ın tutanaklarda yer alan ancak basına yansımayan uçuk bir planı var.

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın BDP'li milletvekilleriyle yaptığı görüşmeler medyaya sızmış Öcalan'ın cemaatlerden bazı gazetecilere kadar pek çok kişi hakkında sivri yorumlar yaptığı görülmüştü.

İkinci görüşmelerden sonra Kandil'e, Avrupa'ya ve BDP'ye mektup yazan Öcalan, sürece ilişkin yol haritası açıklamıştı. Barışın ilan edilmesi için acele eden Öcalan'ın 21 Mart Nevruz bayramıyla birlikte PKK'ya silah bıraktıracağını ilan etmişti. Silah bırakmayla beraber Başbakan Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği teröristlerin yurtdışına çıkartılmasının da gerçekleşeceği öngörülüyor.

MEYDANLARA ÖCALAN DUYURACAK İDDİASI

İddialara göre tutanaklara yansımayan çarpıcı bir iddia daha var. BDP çevrelerinde bilinen ancak medyaya yansımayan iddialara göre Abdullah Öcalan ikinci heyetle yaptığı görüşmede 1 Mart'ta silah bırakmayı meydanlara kendisi duyuracak.

PKK'ya silah bırakma çağrısını mektupla değil bizzat kendisi duyurmak isteyen Öcalan İmralı'da hazırlanacak bir video ile barışı ilan etmeyi planlıyor.

Hükümetin böyle bir projeye olumlu yaklaşmayacağı tahmin edilebilirken güneydoğuda Öcalan'ın bu planının gerçekleşeceğine inananların sayısı ise hayli fazla.