Apple bilgisayarları seviyorsunuz, ancak onların pek ucuz olmadığının farkındasınız. Dahası OS X'i kullanmak konusunda çekinceleriniz var. Bir Mac'e Windows yükleyebilirsiniz, ancak bunu yapmanız paranızın boşa gitmesi anlamına gelebilir mi?
 
Mac'i tercih eden kullanıcılar, bu tercihleriyle sadece donanım değil aynı zamanda Apple ekosistemini satın almış oluyorlar. Bir Mac aldığınızda Apple, sizden tasarladığı dünyada yaşamanızı bekliyor ve bir anlamda sizi bu dünyaya kilitliyor. Bir Mac satın alıp üzerinde Windows kullanmanız da mümkün. Apple bilgisayarlar, bazı durumlarda PC'lere göre önemli avantajlar sağlayabilirler (ve bu avantajlar ödeyeceğiniz farka değebilir).
 
Macintosh'unuza çift işletim sistemi yükleyerek onu "dual-boot" destekli bir sistem haline getirebilirsiniz. Bunu normal bir laptop'ta yaparken zorlanabilirsiniz. Bir Mac laptop satın alırsanız OS X ve Windows'u bir arada kullanma seçeneğine sahipsiniz. Aynısı bir Mac masaüstü için de geçerli.
 
Apple donanımı istiyorsanız: Apple bilgisayarını donanımı için istiyorsanız ve Windows üzerinde çalışacaksanız, diğer ultrabook'lara yakın fiyatlara sahip MacBook Air'lerden birini tercih edebilirsiniz. 
 
Mac'lerin çok fazla bağlantıyla gelmediğini, harici disk, harici ses arayüzü gibi donanımlardan faydalanacaksanız Bluetooth'u tercih etmeniz gerekebileceğini unutmayın. Bunun yanında şu anki Retina olmayan MacBook Pro'lar optik sürücüye sahip olsa da, diğer Mac'lerde optik sürücü olmadığını unutmayın.
 
Dokunmatik ekranlardan uzak kalmak istemiyorsanız, Apple'ın tasarımı sizin için çok şey ifade etmiyorsa, çok sayıda porta ihtiyacınız varsa, pilinizi değiştirebilmek ve donanımınızı özgürce yükseltebilmek istiyorsanız, Mac'lerden uzak durmalısınız.