Peşmerge güçleri, Erbil'e yakın noktadaki Hazır bölgesi ve çevresini, IŞİD terör örgütü militanlarından temizlemek için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon için Musul'a yakın bölgelere yüzlerce askeri araçtan oluşan konvoy sevkedildi.

Alınan bilgiye göre Erbil'e 45 kilometre uzaklıktaki Hazır bölgesi ve çevresindeki köylerin, IŞİD'ten kurtarılması için sabah erken saatlerde Peşmergeler tarafından operasyon düzenlendi. IŞİD militanlarıyla girilen çatışmalarda Hazır nahiyesine bağlı Hasanşan, Sevdinan, Yukarı Mendubeyi, Aşağı Mendubeyi ve Küçük Aşkalayi köyleri ele geçirildi. Çatışmalar nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi. Yaralı peşmergeler, şehir merkezindeki hastanelere getirildi. Peşmerge, eşzamanlı olarak Musul'a yakın Bartella ve Başika bölgesinde de IŞİD militanlarıyla çatışmalara girdi.

- Büyük askeri sevkiyat

Bu arada Erbil'de büyük bir askeri hareketlilik yaşandı. Yüzlerce araçtan oluşan askeri konvoy, Musul'a yakın çatışma bölgelerine yönlendirildi. Özellikle Sidar Barzani'ye bağlı güçlerin, tank, obüs topları, uçaksavar, biksi gibi ağır silahlarla bölgeye sevkedilmesi dikkati çekti. Erbil'deki halk, çatışma bölgesine giden Peşmergeye sevgi gösterisinde bulundu.

Konvoyda AA muhabirine açıklamada bulunan bazı Peşmergeler, "Bize net bir açıklama yapılmadı. Ama Musul'a yönelik bir operasyon yapılabilir. Hazır, Bartella ve Başika bölgesinde çatışmalar yaşanıyor. Bizler de oradaki güçlerimize destek vermek için gidiyoruz" dedi.

Kaynak: AA