İSTANBUL’DA AVRUPA’DAKİ GÜCÜNÜ ONAYLAYACAK

LUIS MATEUS (MAISFUTEBOL)
Bugüne kadar Türk takımlarına karşı deplasmanlarda hiç kazanamayan Benfica, bir “laneti” daha sonlandırmak için sahaya çıkacak. Ligde lider Porto’nun 5 puan gerisindeler... Şampiyonlar Ligi’nde ise 2’de 2 yapan bir takım. Ve gücünü tüm Avrupa’ya onaylatmak için Galatasaray maçı ayrı bir önem taşıyor.

VITORIA TECRÜBESİZ

Jorge Jesus’un ayrılmasından sonra yerine tecrübesiz bir isim olan Rui Vitoria’nın gelmesi sezon öncesi kafalarda büyük soru işaretleri yarattı. Ligde beklentiler şu ana kadar karşılanamadı. Ancak Avrupa’da alınan Astana ve Atletico Madrid galibiyetleri takımın kendine olan güvenini artırdı. Şunu açıkça söylemekte fayda var Benfica zengin ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım değil.

Kulüp, gençlere yönelirken, oyun felsefesini de bu doğrultuda değiştirdi. Salvio bu değişimin temel isimlerinden biri olmasına rağmen sakatlık sebebiyle uzun süre Benfica ile sahalarda olamayacak.

SEMEDO SIKINTISI

Benfica’nın en önemli eksiklerinden biri de sağ bekte görev alan Nelsinho olarak da bilinen Nelson Semedo’nun yokluğu... Maxi Pereira’nın da bu yaz Porto’nun yolunu tutmasının ardından bu alanda natifleri oldukça azalan Benfica, Silvio ile Galatasaray karşısına çıkacak.

ONLAR İÇİN SPORTING MAÇI DAHA ÖN PLANDA OLACAK

BERNARDO RIBEIRO (RECORD)

Benficalı oyuncuların kafasının bir yerinde hafta sonu oynayacakları Sporting derbisi olacaktır. Sporting özellikle derbi öncesi büyük bir yaygara koparmış durumda. Benfica’nın eski teknik direktörü Jorge Jesus’un ezeli rakiplerini çalıştırmaya başlaması bir yana Sporting Başkanı’nın bir iddiası da takımı oldukça zora düşürdü.

HAKEMLERE HEDİYE!

Benfica’nın hakemlere hediyeler verdiğini iddia eden Sporting Başkanı’nın hemen hemen her gün basına bu konuda demeçler vermesi ve federasyona bu konuda baskı yapması da futbolcuları derbi öncesi oldukça germiş durumda. Galatasaray maçına bu nedenle fazla konsantre olacaklarını düşünmüyorum.

Rui Vitoria göreve geldiğinden beri takımın orta sahadaki sorunlarıyla mücadele etti. Ve sonunda çok farklı bir formülü Benfica’ya empoze etmeyi başardı. Yaşanan sakatlıklar yüzünden takımın savunma oyuncularından Andre Almeida orta sahada görev yapmaya başladı.

UMUTLARI GUEDES

Samaris ise orta sahada Benfica’nın ‘nükleer gücü’ oldu. Ve Benfica taraftarlarının umudu Gonçalo Guedes. Devler Ligi’ndeki iki maçta da 90 dakika görev alan Guedes, Atletico Madrid maçında galibiyet golünü attı.

BİZİM YERİMİZ HER ZAMAN ŞAMPİYONLAR LİGİ OLMALI

G.Saray Teknik Direktörü, “Belki bir çok kişi grupta 3. olup, Avrupa Ligi’ne gitmenin daha iyi olacağını düşünebilir. Ancak biz Şampiyonlar Ligi’nde devam etmeliyiz” diye konuştu.

BU akşamki zorlu Benfica maçı öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena’da basının karşısında çıktı. Tecrübeli teknik adamın sözlerinden satırbaşları ise şu şekilde oldu...

Gruptaki puan durumuna bakarsak, “Benfica favori” diyebiliriz ancak favori biziz.

Ligdeki çıkışın, Şampiyonlar Ligi’ne de olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Şu anki tek amacımız Benfica’yı yenip Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek...

“ÜZERİMİZDE BASKI YOK”

Belki bir çok kişi 3. olup Avrupa’ya gitmenin daha iyi olacağını düşünebilir. Ancak biz Şampiyonlar Ligi’nde olmalı ve devam etmeliyiz. Avrupa Ligi’ne de kalırsak orada ne yapacağımızı düşünürüz.

10 maçtır Avrupa’da kazanamıyoruz. Benim de 3. maçım. Bu baskı oluşturmuyor. Kazanacağımız günlerin geleceğini biliyoruz. Umarız ilki Benfica maçı olur.

(Hürriyet)