PTT Messenger’ın duyurulmasının ardından vatandaşlar büyük bir merakla PTT Messenger’ın nasıl bir uygulama olduğuna dair araştırmalar yapmaya başladı. PTT Messenger’ın WhatsApp’ın yerini tutabilecek yerli bir uygulama olarak geliştirildiği duyuruldu ancak özellikleri tam olarak netleşmedi.

PTT MESSENGER HENÜZ İNDİRİLEMİYOR

PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden bir alt site olarak “www.messenger.ptt.gov.tr” açıldı ve PTT Messenger ile ilgili detaylar ilgili siteden paylaşılmaya başlandı. Sitede şimdilik basit bilgiler dışınca kapsamlı bir açıklama ya da indirme bağlantısı bulunmuyor. Yerli WhatsApp olarak adlandırılan PTT Messenger’ın sitesinde sadece birkaç satır bilgi yer alıyor. Sitede bulunan bilgiler ise şu şekilde sıralanıyor;

-PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir.

-Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

-PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır.

-PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.

PTT MESSENGER NE ZAMAN ÇIKACAK?

PTT Messenger ile ilgili açıklamalar dün birbiri ardına geldi ancak uygulamanın ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı. Yapılan açıklamalara göre PTT Messenger ile, milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan Ptt Messenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. Ptt Messenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek. 

 Sozcu.com.tr