Pankobirlik genel başkanı Recep Konuk Bugün Çiftçilerle buluştu. Çiftçiler Altınekin kavşağında çoşkuyla karşıladı. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal,Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, Belde belediye başkanları ve çiftçilerin karşılaması sonrası Yaklaşık 450 araçla hareket eden konvoy Taşpınar ,Günyüzü,Yapalı,Yeniceoba,insuyu(Pınarbaşı) Kasabalarında Çiftçiyle bir araya geldi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Dünya ülkelerinin gıda ve enerji ihtiyaçlarının hızla arttığına dikkat çeken, dünyanın gıda ve enerji ihtiyacının karşılanması noktasında Türkiye ve Konya’nın çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Dünyada yetişen 12 bin çeşit endemik bitkinin yaklaşık 4 bin tanesinin Anadolu coğrafyasında bulunduğunu anlatan Konuk, “Avrupa’nın tamamında bile bu kadar çeşit yok.

Özellikle gıda ve enerji noktasında çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabii bir altyapımız var. Her şeyi taklit eden Çin’in bile taklit edemeyeceği tabii bir altyapımız var. Başta Çin olmak üzere tüketim alışkanlıkları hızla büyüyen çok nüfuslu ülkelerin, arayıp da bulamadığı toprak, su ve hayvan varlığına, çok önemli bir zenginliğe sahibiz. Bunun kıymetini bilmemiz ve bu varlıkları geliştirmek için elimizdeki varlığa gözümüz gibi bakmamız gerekiyor.” Dedi.

Türkiye’de tek dünyada ender üretici Konya Şeker son 10 yılda 1 fabrikanın üzerine 28 üretim tesisi ilave etmiş, 5 ana sektörde faaliyet gösteren, üreticisinin şeker pancarının yanı sıra mısırını, arpasını, patatesini, ayçiçeğini de teminat altına alan, üreticiye ve üreticinin ürettiği her ürüne, bölge tarımının tamamına destek olan, üreticinin sütünü, besisini de işlemeye hazırlanan 100’lerce mamul ürün çeşitliliğine ulaşmış devasa işletmelere ve fabrikalara sahiptir. Konya Şeker konusunda hassas olmak, hassas davranmak, hassasiyet göstermek, kuruma sahip çıkmak ve sahiplenmek tek tek hepimizin görevidir. Bu kurum ulaştığı ekonomik seviye ve tarımsal hacim itibarıyla bölge üreticisi ve üretimi açısından artık tesadüflere bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu kurumun geleceğini düşünmek, yatırımları ve üretim tesislerini sahiplenmek Konya’daki her üreticinin mesuliyetidir, sorumluluğudur.

Çünkü bu kurumun aksaması, tökezlemesi, sendelemesinin doğrudan etkisi üreticiye olur. O nedenle büyüyen ve gelişen kurumunuza öncelikle siz sahip çıkacaksınız” Şeklinde Konuştu. Her beldede Coşkuyla karşılanması ve “Recep Başkan Nerede Çiftçi Orada” Sloganlarıyla Uğurlayan Çiftçiler sevinç ve mutluluk içinde selamlaşmak için sıraya geçti. İnsuyu beldesinde davulla zurnayla karşılanan Pankobirlik Başkanı Recep Konuk’a kurban kesildi.

habercihanbeyli.com