Haber sitemizde yazdığı makalelerle çoğunuzun yakından tanıdığı,hemşerimiz öğretmen Salih Yazar uzun zamandır çıkarmayı planladığı ilk şiir kitabı ‘Aşk Yolcusu’ İkinci Adam Yayınları tarafından okurların ilgisine bugün itibariyle sunuldu.Kitap İdefix,d&r ve babil.com kitapçıların raflarında ve internet sitelerinde satışa sunulmuştur.


Salih Yazar kitabıyla ilgili okuyucularına ve hemşerilerine seslenerek şöyle dedi.’ Neden şimdiye kadar değil de şimdi şiir? Hiçbir belirti yokken, durup dururken nereden çıktı şiir yazmak?


Aslında kendimle baş başa kaldığım anlarda, sıkıştığım her an yazıp sonrasında kimseyle paylaşmadan attığım çok şiirim olmuştur.


Belki  zamanı değildi.Belki de paylaşmak için hazır değildim.


Yıllardır yaşadığım alınganlıklarım sonucu ortaya çıkan birikimler; aşk, evlat kaygısı, toplumsal baskılar, toplumun dayattığı zorunlu sosyal sorumluluklarım ve adil olmayan dünya kurgusunu üzerimde giderek artan dayanılmaz basıncının meydana getirdiği dışavurumudur diyebilirim şiirlerim.


İsyana durmuş sözlerimi, korkusuzca herkese duyurma arzusunun gemlenemez noktaya gelmesi sonucu ortaya çıkan şiirlerimin bir bölümünden oluşmaktadır kitabım.


Ve artık insanların anlatmaya,yapmaya çalıştığım şeyleri bilmeleri gerektiği duygusu artarak beni baskı altına alınca,şiirle tamamen başımı derde soktu diyebilirim..


Şiirle çıktığım yolculuğun öncesini bilmedikleri için beni tanıyanlar yadırgayabilir şiir kitabımı.

Ömrünü şiire adamış insanların uzun yıllar aldığı yolu bir çırpıda almak istiyor değilim. Bu yolculuk, aslında kendimi bulma yolculuğudur. Gelebildiğim ve gitmeye çalıştığım yerleri anlatan bir yolculuğu anlatmaya çalışıyor sözlerim. Yaşadıkça sürecek olan bir yolculuktur.


Evet, şiir bir yolculuktur. Bu yolculukta kendi şair kimliğimi bulabilmem için yolculuk sürmeli ve devamı gelmelidir. Bunun için desteklerinizi ve katkılarınızı bekliyorum.’ dedi.