Samsung genelde amiral gemi modellerinde yüzde 60 civarında bileşen üretimini kendisi yapıyor ve kalanları diğer üreticilerden tedarik ediyor. Ancak sözkonusu LTE versiyonlar olunca işlemci Qualcomm'dan geldiği için bu oran da epey düşüyor.

Üretim maliyeti incelenen model Galaxy Note 3 LTE versiyonu. Bu versiyonda depolama belleği ve sistem belleği Samsung tarafından üretilmiş. Diğer tüm bileşenler farklı üreticilere ait.

Galaxy Note 3 modelinin toplam üretim maliyeti 232.50$ olarak hesap edilmiş. Buna 13$'lık işçilik ve test ücreti de dahil. Bileşenler arasında en pahalı olanı her zaman ki gibi Super AMOLED ekran ve Gorilla Glass 3 cam panelden oluşan set. Bu setin maliyeti 61$. İkinci pahalı bileşen ise işlemci ve grafik birimini barındıran yongaseti. Bunun maliyeti de 49.50$.

Maliyet hesaplamalarında Samsung'un Galaxy Note 3 modelinde yeni bir Wacom sayısallaştırıcısına yer verdiği görülmüş. Bu devre W9010 model numarasına sahip ve gelişmiş S Pen fonksiyonlarına destek sağlıyor.

32GB kapasiteli Galaxy Note 3 modelinin 600$ civarında satışa sunulduğu düşünüldüğünde Samsung'un hatırı sayılır bir kar elde ettiği görülüyor. Elbette bu kardan vergi, pazarlama ve raklam maliyetleri, Ar-Ge maliyetleri düşecek ve geri kalan miktar net kar olarak firmanın kasasına girecek.