Altılar köyü/ mahallesi doğumlu olan Şaziye Şener uzun yıllar HDP ve HDP geleneğinden gelen partiler içinde çeşitli görevlerde bulundu. 1996 yılından itibaren Parti çalışmalarını yürüten Şener İlçe Örgütlerinde Kadın Kolları yöneticiliği , Parti Delegeliği ve Kadın Meclislerinde görev aldı.


2011-2014 yılında Kulu İlçe Yöneticiliği görevini yürüten Şener 2014 Yerel Seçimlerinde BDP'den Kulu Belediyesi Meclis Üyesi adayı oldu. Ev kadını olan Şaziye Şener, kocası kamyonculuk mesleği yaptığı için çocukların hem annesi hemde baba görevini yapıyordu. Şaziye Şener, 5 çocuğun 4 dü yüksek eğitim bitirdiler.


Orta Anadolu Kürt kadının kapı eşiğinden çıkmadığı bir dönemde Şaziye Şenerin siyaset ile uğraşması en büyük etken ve destekleyicisi kocası Osman Şener’dir.


Şaziye Şener Orta Anadoluda bir kadın olarak siyaset yapmanın zor olduğunu, fakat HDP siyasetinin bu zorlukları başardığını dile getirdi. İlk başladığımız’da hem cinslerimiz tarafın’dan kabul görmüyorduk . (Niha wana çi şaş bûne li ortelixe digerîne) bunlar şimdi niye şaşmış ortalıkda dolaşıyorlar sözünü çok duyduk.
Belediye seçimi ve genel seçim çalışmasından sonra hem erkek hemde hemcinslerimiz tarafından gözle görülür bir değişim ve dönüşümü gördükçe HDP politik çizgisinin ne kadar isabetli ve doğru yolda olduğunun bir göstergesidir.


Anadolu’da yok sayılan tüm kadınları temsil etmek için mücadele edeceğini belirti.
Bir Anne , bir kadın olarak savaşın olmadığı ,barışın inşa edildiği bir Orta Anadolu mozaiğinde herkesin kendisini kimliği ile temsil etmesi ve beraber yaşamasının mücadellesini HDP olarak vereceğiz.
(Hêm bulgur ( sawar) dikelîne , hêm jî sîyasete dîke ). hem bulgur kaynatiyor, hemde siyaset yapiyor.

Platforma-Kurden Anatoliya Navin-Avrupa