AMED - Diyarbakır MEYA-DER öncülüğünde Lice'deki "Şehit Amed ve Şehit Hevidar" ile "Şehit Harun" mezarlıklarında nöbet eylemi başlatıldı. Nöbete katılan kadınlar, "Sonuna kadar şehitliklerimizi koruyacağız" dedi.

PKK'lilerin mezarlıklarına dönük gerçekleştirilen saldırılara karşı Diyarbakır MEYA-DER öncülüğünde Lice'deki "Şehit Amed ve Şehit Hevidar" ile "Şehit Harun" mezarlıklarında nöbet eylemi başlatıldı. Nöbet eylemine DBP ve HDP ilçe örgütleri, KESK Diyarbakır Şubeler Platformu'ndan temsilciler, yaşamını yitiren PKK'lileri ailelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Yurttaşlar tek tek yaşamını yitiren PKK'lilerin mezarlılarını ziyaret etti. Kadınlar mezarların başında Yasin okudu.

Nöbete katılanlardan Maşallah Yıldeniz, gerillaların defnedildiği mezarlıların çok büyük manevi değeri olduğunu belirterek, "Eğer Erdoğan buradaki mezarlıkları yıkmak işitiyorsa önce askerlerin şehitliklerini yıksın bakalım vicdanı el veriyor mu? Anneleri babaları gelip burada onların mezarı başında güç alıyor. Benim kardeşim 21 yıl önce şehit düştü hep kemiklerini aradık annem hep kemiklerini bulmak için mücadele etti babam o hasretle öldü. Bizler şimdi geldiğimiz zaman sanki kardeşimizi karşımızda görüyormuşuz gibi mutlu oluyoruz. Bizler yıkılmasına izin vermeyeceğiz elimizden gelen her şeyi de yapacağız. Nöbet tutacağız gerekirse onlar için canımızı da veririz" şeklinde konuştu.

'Şehitlikleri sonuna kadar koruyacağız'

Sonuna kadar mezarlıkların savunucu olacaklarını ifade eden Şükriye Engin ise, "Bin bir zorlukla birçok arkadaşların kemikleri toplandı ve bu mezarlar yapıldı. Buralar hep çöldü mezarlar yapılırken ne eziyetler çekildi, bizler için çok büyük bir hediye yaptılar. Kardeşimizin çocuklarının mezarlıklarını görünce onları canlı görmüş gibi mutlu oluyoruz. Yeni şehitler vermek istemiyoruz ama şehit düşen tüm gençlerimizin mezarlıkları olsun hepsi şehitliklerde toplansın istiyoruz. Barış olsun istiyoruz. Barış sevgisi bir yağmur gibi tüm insanların üstüne yağsın istiyoruz. Bizler sonuna kadar şehitliklerin savunucusu olacağız. Gerekirse onlara canlı kalkan olacağız" ifadelerinde bulundu.

JINHA (sg-şa/gc)