Almanya’daki sığınmacı evlerinde kadınlara yönelik cinsel saldırı vakaları her geçen gün artıyor. Skandalı inceleyen sivil toplum kuruluşları kadınların cinsel istismar ve tecavüze uğradığı, bazılarının ise fuhuşa zorlandığını belirtiyor.

Gatestone Institute’de yer alan rapora göre, Almanya’daki sığınmacı evlerinde yaşanan cinsel istismar ve cinsel şiddet vakalarının sayıları giderek artıyor. Raporda, yaşananlardan güvenlik güçlerinin de haberdar olduğu, ancak sessiz kaldığı da aktarılıyor.

Raporda, haziran ayında yaşanan bir tecavüz vakasının olaydan üç ay sonra Westfalen-Blatt isimli gazetede haberleştirilene dek gizlendiği de belirtiliyor.

 

Alman kadınlar da saldırganların hedefinde

Öte yandan rapor, ülkenin farklı kentlerinde yaşayan Alman kadınların da Afrika, Asya ve Ortadoğu’dan gelen göçmenler tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını ortaya koyuyor. “Bu suçlardan büyük bölümü, muhtemelen göçmen karşıtı söylemin güçlenmemesi için, Alman yetkililer ve ulusal medya tarafından önemsiz gibi gösteriliyor” değerlendirmesine yer verilen raporda aktarılan bazı vakalar şöyle:

* 16 Ağustos’ta ‘güneyli’ görünümlü bir erkek Hanau’da bir kadına tecavüz etti. 17 Ağustos’ta ‘güneyli’ görünümlü üç erkek Ansbach’da 42 yaşındaki bir kadına tecavüz etmeye çalıştı. 23 Ağustos’ta ‘esmer’ bir erkek, Dortmund’da 35 yaşındaki bir kadına tecavüz etmeye çalıştı.

* 11 Eylül’de 16 yaşındaki bir genç kız kimliği tespit edilemeyen ve ‘Almancası kötü olan esmer’ bir erkeğin tecavüzüne uğradı. Bavyera eyaletindeki bir mülteci kampı yakınlarında yaşanan saldırında 16 yaşındaki kızın tren istasyonundan evine gitmeye çalıştığı belirtildi.

* 7 Nisan’da 29 yaşındaki bir sığınmacı, Alzenau’da 14 yaşındaki bir genç kıza tecavüz etmeye çalıştığı için tutuklandı. 16 Nisan’da ise 21 yaşındaki Iraklı bir sığınmacı Bavyera eylatine bağlı Straubing kasabasındaki bir festival sırasında 17 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Polisten 'tek başınıza çıkmayın, dekolte giymeyin' uyarısı

Bavyera eyaletine bağlı Mering kasabasında polis, 16 yaşında bir kızın tecavüze uğramasının ardından ailelere çocuklarını tek başlarına dışarı çıkarmamaları uyarısında bulundu. Bavyera’daki Pocking kasabasında ise aileler, ‘yanlış anlaşılmaların yaşanmaması’ için kız çocuklarının dekolte kıyafetler giymesine izin vermemeleri için uyarıldı.

 

 FRANKFURT


33



YENİ ÖZGÜR POLİTİKA