Tatillerini Türkiye’de geçirmek üzere araçlarıyla Türkiye yolculuğuna çıkacak olanlar artık yeni bir trafik kuralına daha dikkat etmek zorunda kalacak. Güzergah üzerinde bulunan Hırvatistan, trafik kurallarında yaptığı düzenleme ile 25 yaş altındaki sürücülerin hız sınırlaması bulunan alanlarda 10 km/s daha az hızlı araç kullanmaları kararı aldı.

90 KM/S YERİNE

80 Otomobil kulüpleri bu konuda uyarılarda bulunurken, 25 yaş altındaki genç otomobil sürücülerinin şehir dışındaki yollarda 90 km/s yerine 80 km/s hız ile yol almaları, devlet yollarında 110 yerine 100, otoyollarda ise 130 yerine ise en fazla 120 km/s hız ile araç kullanmaları gerektiğine dikkat çekti.

KURALA SİZ DE UYUN

Söz konusu uygulamanın aslında Hırvatistan vatandaşları için geçerli olduğuna dikkat çeken Avusturya Otomobil Kulübü (ÖAMTC), “Sorun yaşanmaması için bu ülkede seyahat eden yabancıların da kurala uymasında fayda var. Zira Hırvatistan polisi vatandaşı olmasa da yabancı plakalı aracı durdurabilir. Böylelikle zaman kaybı oluşabilir ve para cezası kesilebilir” uyarısında bulundu. Bu ülkede, seyahat sırasında farların 24 saat açık tutma zorunluluğu da bulunuyor. Sabah