Diyarbakır Belediyesi eş Başkanları; Gültan Kışanak , Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, HDP İl Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer ile birlikte, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Sur İlçesi'nde giderek, Hasırlı Mahallesi'nde incelemede bulundu.

Çatışmalar nedeniyle tarihi Kurşunlu Camii dış duvarlarının büyük ölçüde tahrip olduğu görüldü. Kurşunlu Camii dış duvarının sokağa çıkma yasağından önce de birçok kurşuna hedef olduğu, ancak bu kez cami duvarına isabet eden kurşun sayısının arttığı, tarihi caminin dış duvarının yıkıldığı görüldü. Sokakta bulunan evlerin büyük bölümünün camlarının kırıldığı, evlerin dış duvarlarında çok sayıda kurşun izi olduğu gözlendi. Mahalleliler, 4 gün boyunca temel insani ihtiyaçlardan yoksun bırakıldıklarını, elektrik ve sularının kesik olduğunu belirtti.

Siyah boyalarla ters ve düz olmak üzere 2 Türk Bayrağı ile 3 hilal çizilirken, 'Allah cc her şeye yeter... Esedullah, tim' ve 'Türk'ün gücünü göreceksiniz' yazıldığı görüldü. (DHA-Diyarbakır-Ahmet ÜN)